Přesun na obsah

Hledání

NADAČNÍ FOND PRO PODPORU VZDĚLÁVÁNÍ V POJIŠŤOVNICTVÍ

 

NEJLEPŠÍ MAGISTERSKÁ DIPLOMOVÁ PRÁCE A DISERTAČNÍ PRÁCE ZA AKADEMICKÉ ROKY 2021/2022 A 2022/2023

z oblasti komerčního pojištění

 

Termín zaslání přihlášky a soutěžní práce s požadovanými dokumenty byl stanoven na 30. 9. 2023. Všechny obdržené práce byly předány členům hodnotící komise složené ze správní a dozorčí rady Nadačního fondu. Na prosincové společné schůzi správní a dozorčí rady Nadačního fondu bylo rozhodnuto o umístění nejlepších prací.

Veřejné prezentace oceněných prací proběhly 22. února 2024 v prostorách České asociace pojišťoven v Main Point Pankrác, 4. podlaží, Milevská 2095/5, Praha 4.

Komise Nadačního fondu pro podporu vzdělávání v pojišťovnictví vyhodnotila došlé soutěžní práce a správní a dozorčí rada Nadačního fondu rozhodla o umístění následovně.  

 

1. místo Bc. Jiří Ihnaťo bakalářská práce Pojištění závažných onemocnění na českém trhu BP_Ihnato_FINAL.pdf
2. místo Ing. Michal Vyskočil, Ph.D. disertační práce Operační riziko v pojišťovně a přístupy k výpočtu jeho solventnostního kapitálového požadavku Michal Vyskočil_disertační práce.pdf
3. místo Mgr. Robert Šimek, Ph.D. disertační práce Pojistný zájem jako předpoklad existence pojištění a možnosti jeho přenositelnosti Šimek Robert_Disertační práce.pdf
  Ing. Petra Kohoutová diplomová práce Underwriting v rámci životního pojištění Kohoutová Petra_Diplomová práce.pdf

 

Soutěžní práce se musí týkat komečního pojištění buď z ekonomického, pojistně-matematického, právního nebo technického pohledu nebo se týká pojistitelného rizika nebo rizikového či zákaznického chování zákazníků komerčních pojišťoven, nebo se týká rizikového managementu pojistitelných rizik, a to jak u spotřebitelů, tak i u podnikatelů nebo municipalit. 

Jediným kritériem pro hodnocení prací byl jejich přínos pojistnému trhu (komerčním pojišťovnám, pojišťovacím zprostředkovatelům, zákazníkům pojišťoven).